Dartsfabrikant Target gaat samenwerking aan met Engelse jeugdacademie

Target Darts heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met de Sudbury jeugdacademie om haar Elite 1 Academie , die zich uitstrekt over het Verenigd Koninkrijk, verder te versterken.

Target wil opkomende spelers de middelen en het platform geven die ze nodig hebben om zich binnen de sport te ontwikkelen door samen te werken met de beste jeugdacademies in het hele land. Nog meer academies hebben toegezegd zich bij het programma aan te sluiten en dit zal in de komende weken bekend worden gemaakt. Een van de belangrijkste doelstellingen van het Elite 1 programma is om toekomstige wereldkampioenen te vinden en hen de begeleiding en steun te geven die ze nodig hebben om hun carrière te ontwikkelen.

Het Elite 1 programma heeft al successen geboekt met het huidige model, spelers als Keane Barry, Jarred Cole en Bradley Brooks nemen regelmatig deel aan Pro Tour evenementen nadat ze in voorgaande jaren hebben deelgenomen aan het programma. En dan zijn er nog jonge talenten als Luke Littler, Katie Sheldon en Eleanor Cairns die momenteel in de Elite 1 zitten en al heel wat mooie resultaten hebben neergezet.

Winstanley

Lorraine Winstanley, hoofd van het jeugddepartement van Target is alvast enthousiast. "Ik kan niet wachten om te zien hoe dit alles gaat uitpakken voor de toekomst, het is zo'n spannende tijd om een dartsspeler te zijn. De ontwikkeling van spelers is altijd al iets geweest waar deze sport zich op moest richten en nu heeft Target het initiatief genomen door te investeren in de toekomst. Jonge spelers een plek geven zoals deze prachtige academies kan alleen maar een goede zaak zijn, ergens waar het veilig is en waar een gemeenschappelijke sfeer heerst."

"Jonge vrouwen en meisjes kunnen zonder zorgen in deze academies spelen, dat is iets dat misschien over het hoofd wordt gezien, maar het zal niet onopgemerkt blijven. Ik wou dat zoiets als dit er was geweest toen ik opgroeide en met darts begon", besluit Winstanley.

Lees meer over:
Lorraine Winstanley Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties