De favorieten van Masters 2023

Het is vrijdag 27 januari weer tijd voor darts op het allerhoogste niveau. De 24 beste darters van de wereld strijden tegen elkaar op The Masters 2023. Alleen de top 24 op de PDC Order of Merit ontvangen een uitnodiging voor het dartevenement.

Vanzelfsprekend is Michael van Gerwen ook weer van de partij, terwijl eveneens Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode een gooi mogen doen naar de titel en het bijbehorende prijzengeld. De winnaar van The Masters 2023 gaat naar huis met een prijsbedrag van 275.000 pond. Hieronder nemen wij de favorieten met jullie door.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen staat op de 3e plaats op de PDC Order of Merit. De Nederlander aast op revanche, want de favoriet werd op de Nordic Masters al in de kwartfinale uitgeschakeld door Peter Wright. ‘De Groene Sloopkogel’ is desondanks volgens de bookmakers de grote favoriet. Dat is geen verrassing, want Van Gerwen won The Masters al vijfmaal. De Nederlander pakte de titel in 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Michael Smith

Michael Smits staat op de 1e plaats op de PDC Order of Merit. De Engelsman heeft die positie te danken aan zijn WK-titel. De ‘Bully Boy’ bereikte onlangs op de Nordic Darts Masters de halve finale, waarin Peter Wright te sterk was. Smith wist 12 van de laatste 13 dartwedstrijden te winnen en heeft de smaak goed te pakken. Smith is dan ook een gevaarlijke concurrent voor Van Gerwen.

Gerwyn Price

Gerwyn Price staat op de 4e plaats op de PDC Order of Merit. De Welshman was finalist op de Nordic Darts Masters, nadat hij eerder Drue-Reus, Van den Bergh en Clayton wist te verslaan. In de finale was wederom Wright te sterk. De finaleplaats zal ‘The Iceman’ dan ook veel vertrouwen hebben gegeven voor een goede afloop op The Masters 2023.

Peter Wright

Peter Wright staat op de 2e plaats op de PDC Order of Merit. De Schot beleefde een dramatisch WK Darts, maar wist zichzelf te revancheren. Wright won namelijk de Nordic Darts Masters 2023, mede door Van Gerwen, Smith en Price te verslaan. ‘Snakebite’ is dan ook een gevaarlijke outsider voor de titel tijdens The Masters.

Alle live-tussenstanden zijn te volgend via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden. Op kansspel.nu vind je hier alle huidige quoteringen van legale online goksites voor Masters 2023.

Lees meer over:
Overig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties