Merkx pakt weektitel in MODUS Super Series

Alexander Merkx is zaterdagavond in Portsmouth de tweede weekwinnaar geworden in het nieuwe seizoen van de MODUS Super Series.

De beste zes spelers van de eerste vijf speeldagen troffen elkaar zaterdag verdeeld over twee poules tijdens de finaledag van deze speelweek.

Jarred Cole won Groep A dankzij zeges op Sam Cankett (4-0) en Neil Duff (4-2). Duff mocht door zijn 4-2 overwinning op Cankett als nummer twee door naar de halve finales.

In de andere poule wist Robert Rickwood zijn beide duels te winnen na overwinningen op Merkx (4-2) en Graham Hall (4-1). Merkx werd tweede door de wedstrijd tegen Hall naar zich toe te trekken.

In de eerste halve finale was Merkx met 4-1 te sterk voor Cole, terwijl Rickwood met 4-2 zijn tegenstander Duff opzij zette. De finale was vervolgens met 4-2 een prooi voor Merkx, die daarmee revanche nam voor zijn nederlaag tegen Rickwood in de groepsfase.

Opzet

Elke week komen van maandag tot en met vrijdag twaalf spelers in actie in meerdere poules. De zes beste spelers gaan door naar de finaleavond op zaterdag.

In de dertiende speelweek gaan de twaalf weekwinnaars de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de MODUS Super Series-kampioen wordt en de hoofdprijs van 20.000 pond opstrijkt.

MODUS Super Series - Week 2

Zaterdag 5 november

Groep A

Jarred Cole 4-0 Sam Cankett

Sam Cankett 2-4 Neil Duff

Neil Duff 2-4 Jarred Cole

Groep B

Alexander Merkx 2-4 Robert Rickwood

Robert Rickwood 4-1 Graham Hall

Graham Hall 2-4 Alexander Merkx

Halve finale

Jarred Cole 1-4 Alexander Merkx

Robert Rickwood 4-2 Neil Duff

Finale

Alexander Merkx 4-2 Robert Rickwood

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties