Duff vergelijkt mogelijkheden op seniorencircuit met PDC Tour voor 50-plussers: ''Ik speelde één toernooi in Blackpool en pakte duizend pond''

Neil Duff kroonde zich in 2022 tot winnaar van het WDF-WK op Lakeside. Sindsdien beproeft hij zijn geluk vooral op de toernooien van promoter MODUS en het seniorencircuit.

De overstap naar de PDC zal de 51-jarige darter wellicht nooit maken. Op de socials van World Seniors Darts zegt Duff dat hij genoeg andere mogelijkheden ziet binnen de dartssport om zijn werk te beoefenen.

''We hebben de MODUS Super Series, de seniorentoernooien en ook de ADC (Amateur Darts Circuit, red.)'', zegt de Noord-Ier. ''Ik ben blij met wat ik nu kan doen. Ik ben de World Seniors Darts Tour en MODUS zeer dankbaar voor wat ze bieden. Zij bieden de kans om om mooie evenementen te spelen en ik krijg genoeg mogelijkheden om op televisie in actie te komen.'' Toch wil Duff deelname aan de Q-School niet helemaal uitsluiten. ''Misschien dat ik het aan het eind van mijn carrière doe om het toch een keer meegemaakt te hebben.''

Het seniorencircuit staat open voor darters van boven de vijftig jaar. Spelers met een PDC Tour Card kunnen niet meedoen aan deze toernooien, omdat de PDC hun spelers verbiedt om deel te nemen aan evenementen van andere organisaties die op enige wijze op beeld worden uitgezonden. Duff stelt dat het voor sommige PDC-spelers beter is om de bond de rug toe te keren.

''Sommige spelers verspillen absoluut hun tijd. Ik zal ze niet bij hun naam noemen, dat zou niet eerlijk zijn. Maar je moet eens kijken naar hoeveel prijzengeld sommige spelers hebben gewonnen sinds ze een Tour Card hebben gepakt. Een aantal van deze spelers hebben meer geld verdiend met het spelen van enkele MODUS Super Series-edities en seniorentoernooien. Ik verdiende met één seniorentoernooi in Blackpool al 1000 pond. Een aantal 50-plussers met een Tour Card hebben moeite om dat bedrag bij elkaar te gooien tijdens een Pro Tour-weekend. Als je dan een Pro Tour in Duitsland moet spelen, dan kan het veel centen kosten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik verrast was dat niet één of twee spelers hun PDC Tour Card hebben ingeleverd in januari'', aldus de huidige WDF-wereldkampioen.

Lees meer over:
PDC WDF Overig Neil Duff

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties