Met nog één Euro Tour-toernooi voor de boeg, zijn 24 van de 32 plekken voor de European Championship in Dortmund vergeven. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jermaine Wattimena zijn al zeker van plaatsing voor het EK Darts.

Gerwyn Price wist in september de International Darts Open te winnen en steeg daardoor naar de derde plek op de PDC European Tour Order of Merit. De top-8 van deze ranking krijgt een beschermde status op de European Championship en kunnen elkaar niet treffen in de eerste twee rondes.

De twee laatste plekken zijn momenteel in bezit van Jan Dekker en Chris Dobey. Echter heeft Dekker zich niet weten te plaatsen voor het laatste Euro Tour-toernooi en is de kans groot dat hij uit de top-32 valt. Ron Meulenkamp plaatste zich ook niet voor de European Darts Trophy en kan deelname aan het EK Darts vergeten.

Jelle Klaasen en Vincent van der Voort maken nog wel kans op plaatsing voor het eindtoernooi. Zij kwamen de kwalificaties wel door en moeten hopen op een goed resultaat in Göttingen van 12 tot en met 14 oktober.

De 32 beste spelers na dertien Euro Tour-evenementen doen mee aan het European Championship in Dortmund. Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Euro Tour.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek