Gary Anderson, Jelle Klaasen, Nathan Aspinall en Jonny Clayton strijden vrijdagavond om de eindzege tijdens de finaleavond van de PDC Home Tour.

Half april werd het digitale PDC-toernooi gelanceerd. Ruim honderd PDC Tour Card-houders hadden zich aangemeld. In de eerste fase van de PDC Home Tour werden 32 poules georganiseerd om de 32 deelnemers voor de play-offs te bepalen. Ook die fase werd in poulevorm afgewerkt. Acht groepswinnaars gingen door naar de halve eindstrijd.

Deze ronde werd in de afgelopen twee dagen gespeeld. Ditmaal gingen de nummers één en twee van elke groep door naar de finaleavond. Anderson en Klaasen lieten Dave Chisnall en Mike de Decker achter zich. Aspinall en Clayton rekenden af met Joe Cullen en Rob Cross.

Vrijdagavond spelen de vier finalisten eenmaal tegen elkaar. Bij een gelijk puntenaantal wordt gekeken naar het legsaldo. Is ook het legsaldo gelijk, dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag in de eindschikking.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Vrijdag 5 juni
Finalegroep

20:30 Nathan Aspinall v Jelle Klaasen
21:00 Gary Anderson v Jonny Clayton
21:30 Jelle Klaasen v Jonny Clayton
22:00 Nathan Aspinall v Gary Anderson
22:30 Gary Anderson v Jelle Klaasen
23:00 Jonny Clayton v Nathan Aspinall

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek