Spelers van zestien jaar of ouder uit Nederland, België en Luxemburg krijgen op zondag 7 oktober de kans om deelname aan het WK Darts bij de PDC af te dwingen.

De PDC organiseert dan een WK-kwalificatietoernooi in de IJsselhallen in Zwolle. Darters in het bezit van een PDPA-lidmaatschap mogen kiezen tussen deelname aan dit kwalificatietoernooi of de PDPA Qualifier in november. De afgelopen jaren wisten Kenny Neyens, Jerry Hendriks, Sven Groen en Jermaine Wattimena via dit toernooi een plek op het WK Darts af te dwingen.

Nederlandse dames krijgen in november de mogelijkheid om het WK Darts te halen. De Rest of the World Ladies Qualifier wordt op zaterdag 17 november in Dusseldorf gespeeld. Dit kwalificatietoernooi is open voor speelsters die geen Britse nationaliteit hebben en ouder zijn dan zestien jaar.

Naast het kwalificatietoernooi in Nederland, worden elders in Europa nog drie andere Europese Qualifiers afgewerkt. De Oost-Europese Qualifier vindt plaats op 22 september in Hongarije. Dit toernooi staat open voor spelers uit Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Bulgarije, Roemenië, Albanië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Servië en Macedonië.

Op zaterdag 6 oktober wordt er in Zwitserland gespeeld. Het Zuid-Oost Europese kwalificatietoernooi staat open voor spelers uit Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein, Italië, San Marino, Malta, Griekenland, Cyprus en Turkije.

De Zuid-West Europese Qualifier wordt gehouden in Spanje op 20 oktober. Spelers uit Spanje, Portugal, Gibraltar, Andorra, Frankrijk en Monaco mogen hier proberen een plek op het WK te bemachtigen.

Tags:

Author: Pieter Verbeek