De PDC heeft een kleine aanpassing gemaakt aan de kwalificatiecriteria voor de UK Open. Een aantal jeugdspelers krijgen vanaf 2020 de kans om zich te meten met de absolute wereldtop.

Dit jaar ging de opzet van de UK Open grootschalig op de schop. De 128 PDC Tour Card-houders kregen een directe uitnodiging, waar zij in de voorgaande jaren nog een kwalificatietoernooi moesten spelen. Verder werd het deelnemersveld aangevuld met zestien spelers van de PDC Challenge Tour en zestien amateurdarters.

De zestien amateurdarters, ook wel Rileys Qualifiers genoemd, blijven behouden voor de UK Open. Het aantal gekwalificeerden spelers via de Challenge Tour wordt wel aangepast voor de editie in 2020.

Volgend jaar krijgen nog maar acht spelers van de Challenge Tour een uitnodiging om deel te nemen aan de FA Cup of Darts. De acht resterende plaatsen worden besteedt aan acht spelers van de PDC Development Tour. Dit circuit staat open voor spelers tussen de 16 en 23 jaar, mits deze op 2 januari 2019 niet binnen de top-32 van de reguliere wereldranglijst staan.

De acht hoogstgeplaatste spelers van de Development Tour na dit seizoen, krijgen een invitatie voor de UK Open 2020.

Nathan Aspinall wist dit jaar de FA Cup of Darts op zijn naam te schrijven. ‘The Asp’ was in de finale met 11-5 te sterk voor oud-wereldkampioen Rob Cross.

Tags:

Author: Pieter Verbeek