19-jarige Van der Velde aast op Tour Card: 'Het is allemaal snel gegaan'

Jurjen van der Velde doet het dit jaar uitstekend op zowel de Development Tour en de Challenge Tour. De 19-jarige Nederlander maakt zo nog steeds kans op een Tour Card en plaatsing voor het PDC-WK.

Van der Velde, voormalig wereldkampioen onder achttien jaar, staat na vijftien van de vierentwintig toernooien vijfde in de Development Tour. De top twee ontvangt een Tour Card en mag ook deelnemen aan het PDC-WK. Op de ranglijst van Challenge Tour staat hij momenteel elfde. "Ik ben nu zó dichtbij. Een Tour Card en kwalificatie voor het WK zijn binnen handbereik. Dat zou een enorme stap zijn. Een jaar of vijf geleden vroeg Jacques Nieuwlaat (dartscommentator) mij over hoeveel jaar ik op het PDC-podium wilde staan. Toen zei ik dat ik dit over vijf of tien jaar wel goed zou vinden. Nu zijn we vijf jaar verder en is het allemaal snel gegaan", zegt Van der Velde tegenover Sportnieuws.nl.

Nog werk aan de winkel

Toch beseft Van der Velde dat het nog niet binnen is. "De darters boven mij hebben allemaal al een Tour Card én kunnen zich ook op een andere manier voor het WK kwalificeren, waardoor ik dus nu alsnog virtueel een WK-ticket en Tour Card. Uiteindelijk zou dat allemaal nog mis kunnen gaan, dus ik ga de aankomende toernooien gewoon lekker darten. In het verleden heeft er weleens iemand een WK-ticket verloren op vijftig pond. Tja, dat is net één gemiste dubbel zeg maar. Daar wil ik nu niet aan denken, we gaan gewoon pondjes voor de ranglijst binnenharken."

Lees meer over:
PDC Jurjen van der Velde

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties