Van Barneveld gaat extra trainen: 'Moet nog fitter worden'

Raymond van Barneveld maakte anderhalf jaar geleden zijn comeback in de PDC. De 55-jarige Nederlander maakt een tussentijdse balans op.

Na zijn comeback moest Van Barneveld vaststellen dat het niveau aan de top veel breder is geworden. "Opeens wint Danny Jansen een Pro Tour. En staat Boris Koltsov in een finale... Tot een jaar of vijf geleden haalde ik heel vaak de laatste acht en dan kwam pas de echte tegenstand. Nu is het in ronde één vaak al kassa. Van de dertien Euro Tour-toernooien heb ik me er maar voor drie weten te plaatsen. Dat is niet best natuurlijk", zegt Van Barneveld tegenover AD.nl.

Van Barneveld wist zich wel te plaatsen voor de Hungarian Darts Trophy en German Darts Open, twee Euro Tour-toernooien begin september. "Dan begin je daar met duizend euro startgeld en levert elke volgende ronde nog eens zo’n bedrag op. Maar ja, ik ga volgende week op vakantie en die toernooien zijn net nadat ik terug ben. Dan heb ik niet veel getraind.”

Extra training

Aan opnieuw stoppen denkt Barney nog niet. "Ik ga per 1 september weer echt werkdagen maken. Vier uur per dag trainen en dan nog mediteren en sporten. Ik moet nog fitter worden, zeker omdat ik die diabetes ook nog heb."

Lees meer over:
PDC Raymond van Barneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties