53-jarige Webster is nog steeds ambitieus: 'Zie geen enkele reden waarom ik niet kan terugkeren in top-20'

Darren Webster verloor eind vorig jaar zijn Tour Card. De 53-jarige Engelsman heeft die op de tweede dag van de finalefase van de UK Q-School echter meteen heroverd.

Webster versloeg in de finale zijn landgenoot Scott Waites met 6-1. “Ze zijn nog niet van mij af”, opende een uitgelaten Webster meteen na afloop. "Vorig jaar had ik vanwege de pandemie weinig zin om te spelen. De hele tijd opgesloten zitten in hotels is niets voor mij, ik heb mijn vrijheid nodig. Daarom had ik me er enkele maanden geleden al bij neergelegd dat ik mijn Tour Card zou verliezen en langs Q-School zou moeten gaan."

“De regels zijn nu echter versoepeld en er kan opnieuw heel wat meer, dat zorgde ervoor dat ik met hernieuwd enthousiasme naar Q-School trok”, vervolgt Demolition Man. “De voorbije weken heb ik driemaal per dag getraind, dat heb ik zelfs nooit eerder in mijn carrière gedaan.”

Nog niet afgeschreven

Webster wordt later dit jaar 54, maar is naar eigen zeggen nog niet afgeschreven. “Voor de pandemie begon stond ik dertiende op de wereldranglijst. Nadien heb ik last gehad van een tenniselleboog en nooit meer mijn normale niveau gehaald. Al die problemen zijn nu gelukkig opgelost en ik heb er vertrouwen in dat ik kan terugkeren in de top-20 van de wereldranglijst. Schrijf maar op dat er nog veel leven zit in deze oude speler”, besluit een lachende Webster.

Lees meer over:
PDC Darren Webster Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen