Raman blijft nuchter na behalen Tour Card: 'Nu begint het échte werk'

Brian Raman mag zich de komende twee jaar gaan meten met de beste darters ter wereld. De 25-jarige Belg veroverde op de tweede dag van de finalefase van de Europese Q-School voor het eerst in zijn carrière een Tour Card.

Raman versloeg in de finale de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen. “Nochtans begon het niet goed, ik stond al snel op een 4-0 achterstand. Ik zag gisteren mijn landgenoot Mario Vandenbogaerde in de finale met 6-0 verliezen en wou niet dat mij hetzelfde zou overkomen. Zelfs bij die ruime achterstand behield ik het vertrouwen in mezelf en mede doordat Jules nadien enkele belangrijke dubbels miste kon ik alsnog met 6-4 winnen”, aldus Raman.

Eén slechte wedstrijd

“Ik speelde eigenlijk maar één echt slechte wedstrijd, dat was in de kwartfinales tegen de Duitser Kai Gotthardt. Meteen nadat ik die wedstrijd won stuurde ik naar mijn vriendin dat je elk toernooi wel een slechte wedstrijd hebt en dat ik deze nu hopelijk achter de rug had. Wat later bleek dat ook te kloppen”, lacht Raman.

De 25-jarige Belg sloot vorig jaar af als nummer één op de wereldranglijst van de World Darts Federation (WDF). “Maar dat ik nu een Tour Card verover is een enorm grote stap voorwaarts. Het échte werk begint nu, ik ga keihard trainen om klaar te zijn om me wekelijks te meten met de beste spelers ter wereld.

Mogelijke verhuis naar Engeland

Raman overweegt zich ook te vestigen in Engeland. “Ik heb dat reeds met mijn vriendin besproken en dat is inderdaad een reële mogelijkheid. We moeten het nog eens goed bekijken, maar met de huidige pandemie zou het de zaken wel makkelijker maken omdat de meeste toernooien in Engeland plaatsvinden.”

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties