(INTERVIEW) WDF-nummer-één Raman mist mogelijk WK: 'Nooit getwijfeld om aan Q-School deel te nemen'

Zondag gaat in het Duitse Niedernhausen de Europese Q-School van start. Eén van de spelers die er op zoek gaat naar een Tour Card is Brian Raman, de 25-jarige Belg die vorig jaar afsloot als nummer één op de wereldranglijst van de World Darts Federation (WDF).

Raman legde zich vorig jaar vooral toe op WDF-tour. “Mijn doel in het begin van het jaar was om bij de rechtstreeks geplaatste spelers voor het WK 2022 op Lakeside te zijn. Toen ik gelijk het eerste toernooi in Selsey won, werd ik nummer één op de wereldranglijst en dan wou ik die koppositie uiteraard niet meer afgeven”, aldus Raman in gesprek met Dartsnieuws.com.

Q-School

Begin december werd echter beslist om wegens de stijgende coronacijfers het WDF-WK te verplaatsen van begin januari naar begin april. “In eerste instantie was ik er wel een dag heel kwaad over, omdat ik mij klaargestoomd had voor het wereldkampioenschap. Maar na het even te laten bezinken besefte ik dat ik dan zeker alle dagen van Q-School kan meedoen. Daar kon ik me wel in vinden en vervolgens heb ik mijn voorbereiding omgeschakeld richting Q-School. Die voorbereiding ziet er overigens niet echt anders uit dan die op gewone toernooien, ik train gewoon even hard.”

Indien Raman een Tour Card verovert mag hij niet deelnemen aan het WDF-WK. “Toch heb ik geen seconde getwijfeld om deel te nemen aan Q-school. Mijn hoofddoel is nog steeds om in het profcircuit van de PDC terecht te komen. Mocht het dit jaar niet lukken is het WK iets dat ik achter de hand heb om er alsnog een geslaagd jaar van te maken. Daarnaast zal de focus dan vooral liggen op de Challenge Tour en de European Tour, met de Modus Live League als extraatje. De WDF-tour ga ik dan hoogstwaarschijnlijk niet meer volledig meedoen.”

Klaar voor de Pro Tour

Raman voelt zich naar eigen zeggen klaar voor de Pro Tour. “Ik kan sowieso nog veel bijleren maar ik denk dat de basis stevig gemaakt is om mij te laten gelden op de Pro Tour. Het vertrouwen is er, maar iedereen weet dat het bij darts ook vaak afhangt van de vorm van de dag. Stel dat het me lukt om een Tour Card te veroveren, bestaat de kans dat ik prof word”, besluit de 25-jarige Belg.

Lees meer over:
PDC interview Brian Raman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties