Voormalige koppelmaat Van Gerwen wil Tour Card halen op Q-School: 'Ik wil mezelf vooral verrassen'

Sven van Dun is vanaf zondag één van de vele deelnemers op de Europese Q-School in Niedernhausen, waar hij gaat proberen een PDC Tour Card te winnen.

Van Dun, inmiddels 32 jaar, gold als een groot talent bij de jeugd. De Brabander won meerdere nationale en internationale toernooien en pakte samen met Michael van Gerwen de Europese koppeltitel in 2006.

''We waren toen aan elkaar gewaagd. Ik heb in die tijd tegen meerdere spelers gegooid die je nu vaak op televisie ziet'', zo vertelt hij in een interview met Brabants Dagblad.

Na zijn jeugdperiode raakte Van Dun enigszins in de vertegelheid. Een bewuste keuze, want hij stopte enige tijd met darten en koos voor een maatschappelijke carrière.

''Het is bijna onmogelijk om een serieuze dartscarrière en een gezinsleven tegelijkertijd op te bouwen. Ik heb toen heel bewust gekozen voor mijn gezin. Nu is de tijd gekomen om het darten weer echt serieus op te pakken en ook dat is een bewuste keuze. Mijn gezin staat volledig achter me en dat geeft me een enorme boost.”

In de loop der jaren volgde Van Dun het darten nog wel op de televisie en daar zag hij geregeld spelers voorbijkomen die hij in de jeugd versloeg. Maar toch heeft Van Dun geen spijt van de keuze om tijdelijk zijn pijlen op te bergen.

''Ja, ik had daar ook kunnen staan. Maar ik weet ook dat als ik daar had gestaan, ik spijt zou hebben gehad dat ik niet voor mijn gezin had gekozen. En daarbij: je leeftijd is als darter niet zo van belang. Het darten heeft altijd in mij gekriebeld en ik wist dat ik ooit weer die pijlen zou gaan oppakken. Die tijd is nu gekomen.”

De komende dagen doet Van Dun dus mee aan de Q-School. ''Natuurlijk zal het lastig worden, maar ik kijk er enorm naar uit", zegt Van Dun. ''Een Tour Card is het doel op korte termijn, maar daarna volgt al snel het doel om het WK te halen.”

''Ik wil mezelf vooral verrassen en ik denk dat het een voordeel kan zijn dat ik volwassener, meer ervaren en rustiger in mijn hoofd ben dan acht jaar geleden. Ik ben niet gespannen, ik heb er vooral heel veel zin in'', aldus Van Dun.

Lees meer over:
PDC Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties