Aantal verschillende nationaliteiten op PDC Tour weer toegenomen

Dit seizoen hebben spelers uit 24 verschillende landen een PDC Tour Card, één meer dan vorig jaar. Een nieuw bewijs dat de mondialisering van de sport steeds meer toeneemt.

Voor het eerst is er ook een Russische darter in het bezit van een PDC Tour Card, want Boris Koltsov was één van de winnaars op de Q-School. Ook is er eindelijk weer een Amerikaan op de Pro Tour bewonderen na het succes van Danny Baggish.

Het grootste deel van de 128 Tour Card-houders bezit de Engelse nationaliteit. Met 59 Engelse spelers is dat aantal bijna vier keer zoveel als het aantal Nederlandse Tour Card-houders met zestien stuks.

Duitsland en Schotland vaardigen zeven Tour Card-houders af, terwijl Wales met vijf spelers een aardige afvaardiging heeft. Daarachter volgen België (4), Ierland (4), Oostenrijk (3), Australië (3), Noord-Ierland (3), Spanje (2), Tsjechië (2) en Polen (2).

Canada, Verenigde Staten, Letland, Litouwen, Hong Kong, Portugal, Zuid-Afrika, Zweden, Rusland, Griekenland en Kroatië hebben allemaal één Tour Card-houder.

Aantal PDC Tour Card-houders per land

59 Engeland

16 Nederland

7 Duitsland

7 Schotland

5 Wales

4 België, Ierland

3 Oostenrijk, Australië, Noord-Ierland

2 Spanje, Tsjechië, Polen

1 Canada, Verenigde Staten, Letland, Litouwen, Hong Kong, Portugal, Zuid-Afrika, Zweden, Rusland, Griekenland, Kroatië

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties