Afgang voor titelverdediger Durrant tegen Van den Bergh | Dartsnieuws.com

Afgang voor titelverdediger Durrant tegen Van den Bergh

De eerste whitewash in de Premier League Darts 2021 is een feit. Dimitri van den Bergh versloeg titelverdediger Glen Durrant met 7-0.

Durrant won in oktober vorig jaar de Premier League Darts, maar kort na één van de hoogtepunten uit zijn carrière kwam Duzza in het diepste dal terecht. De Engelsman liep een corona-besmetting op en is sinds zijn terugkeer geen schim meer van zichzelf.

De drievoudig Lakeside-kampioen had in de twee afgelopen speelrondes al verloren van Nathan Aspinall en Jonny Clayton. De grootste tik moest echter nog komen, want Durrant gooide woensdagavond slechts 84 gemiddeld en miste liefst zestien pijlen op de dubbels.

Het gros van die gemiste dubbels dateerde uit de eerste leg. Toen miste hij er liefst elf. Van den Bergh benutte zijn zesde kans en maakte vervolgens 2-0 met een 13-darter. In de derde leg liet Duzza nog eens vier kansen onbenut, waarna Van den Bergh nog eens een tik uitdeelde met een 82 finish op de bullseye.

De Belg liep vervolgens eenvoudig weg naar een 6-0 voorsprong. Durrant kreeg in de zevende leg nog één kans om een whitewash te voorkomen, maar zijn kans op dubbel 16 werd gemist. Daarna velde Van den Bergh zijn vonnis door 68 uit te gooien voor de winst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties