Alle winnaars op UK Q-School: Twee voormalig jeugdwereldkampioenen en eerste Filipijnse Tour Card-houder behoren tot gelukkigen

Ook in Milton Keynes is de Q-School inmiddels afgelopen. Ruim vierhonderd darters streden afgelopen week om dertien beschikbare Tour Cards voor het PDC-circuit.

Arron Monk was afgelopen donderdag de eerste speler die een Tour Card won. Monk gaat beginnen aan zijn derde Tour Card-periode. De voormalig jeugdwereldkampioen had eerder een Tour Card van 2011 tot en met 2015 en 2018 tot en met 2019. In 2011 was Monk nog te sterk voor Michael van Gerwen in de finale van het PDC-jeugdwereldkampioenschap.

In de daaropvolgende dagen wisten Graham Usher, Josh Payne en Adam Smith-Neale een Tour Card te veroveren. Van dit drietal had enkel Usher in het verleden nog geen Tour Card.

Na een spannende slotdag wisten vervolgens Dylan Slevin, Lee Evans, Stephen Burton, Nick Kenny, Keegan Brown, Adam Warner, Graham Hall, Callum Goffin en Christian Perez via de ranking een Tour Card te verdienen.

Van dit rijtje is Brown de bekendste naam. De voormalig jeugdwereldkampioen won afgelopen seizoen een Players Championship-toernooi, maar raakte alsnog zijn Tour Card kwijt. Brown is nu dus echter alsnog te bewonderen op de PDC Pro Tour in 2023 en 2024. Perez zorgde voor een historische prestatie door als eerste Filipijnse darter ooit een Tour Card te winnen op de Q-School.

Dagwinnaars

Arron Monk

Graham Usher

Josh Payne

Adam Smith-Neale

Winnaars via UK Q-School Order of Merit

Dylan Slevin

Lee Evans

Stephen Burton

Nick Kenny

Keegan Brown

Adam Warner

Graham Hall

Callum Goffin

Christian Perez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties