Als eerste geplaatst op het EK Darts: Lukt het Dave Chisnall eindelijk om een major-titel te winnen?

Dave Chisnall is deze week als eerste geplaatst op het EK Darts in Dortmund. 'Chizzy' dankt deze status aan het feit dat hij de beste speler van het seizoen was op de Euro Tour-toernooien in 2023.

Chisnall begon het Euro Tour-seizoen direct in stijl door het evenement in Kiel te winnen. Ook in Leeuwarden (Euro Tour 6) en Boedapest (Euro Tour 12) stond de Engelsman met de beker omhoog.

Na drie Euro Tour-titels en een Players Championship-titel in 2023 rijst de vraag dus weer op of Chisnall eindelijk een major-titel kan winnen. Zes keer stond hij al in een major-finale, maar even vaak was de tweede plaats het eindresultaat. Ter verdediging van Chisnall; in twee van die finales was Phil Taylor de tegenstander en in drie gevallen trof hij Michael van Gerwen.

''Ik heb een geweldig jaar gehad op de Europese Tour. De standaard is op dit moment zo hoog, dus om drie titels te hebben gewonnen is een enorme prestatie'' erkent Chisnall in gesprek met de PDC.

''Ik schaar mezelf altijd tot de kanshebbers om een televisietitel te winnen. Ik heb in het verleden wat kansen gemist en dat kan niet op dit niveau. Maar ik blijf doorgaan en erin geloven dat het ooit gaat lukken.''

Chisnall, momenteel de nummer twaalf op de wereldranglijst, speelt donderdagavond in de eerste ronde tegen Chris Dobey. Een tricky openingswedstrijd dus voor de nummer één van de plaatsingslijst.

''Ik ben enorm trots dat ik als eerste geplaatst ben, maar dat telt uiteindelijk niets. Er staat mij een zware wedstrijd tegen Chris te wachten. Hij is een geweldige gozer en heeft zelf ook een fantastisch jaar achter de rug. Maar ik geloof in mijn eigen kwaliteiten en ik hoop dat ik dit toernooi ver kan komen'', aldus Chisnall.

Lees meer over:
PDC Dave Chisnall EK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties