"Als het bij Mike De Decker klikt, kan hij zomaar winnen" - Peter Wright schuift verrassende naam naar voor als eindwinnaar UK Open

Vanavond wordt in Exeter de vijfde speeldag van de Premier League Darts afgewerkt. Een dag later gaat met de UK Open alweer het volgende grote toernooi van start.

Wright is na de eerste vier speeldagen in de Premier League Darts nog puntenloos. "De eerste weken was ik verschillende dingen aan het proberen: sneller gooien, lange punten, zwaardere darts, andere setup en ga zo maar door. Dat werkte niet, dus toen ben ik terug gegaan naar de 'oude diamanten'. Die werken wel, een soort van", zegt Wright.

"De jonge spelers van deze tijd, zoals Luke Littler en Gian van Veen, gebruiken allemaal lange punten. Daarom wilde ik het ook proberen. Beau Greaves doet het ook. Het leek het meest succesvolle pad naar succes, maar het werkte niet met mijn stijl. Dus ik ben teruggegaan naar wat ik weet en waar ik succesvol mee ben geweest. Het kan zijn dat ik met dit setje het rest van jaar gooi, maar dat heb ik al wel vaker gezegd", lacht 'Snakebite'.

Niet wanhopen

Ondanks zijn vier nederlagen op rij in de Premier League Darts wanhoopt Wright zeker nog niet. "Als het donderdag niet lukt, dan jammer. Maar ik kan gewoon vijf speeldagen achter elkaar winnen en dan sta ik opnieuw bovenaan. Het is nog lang niet voorbij, of zoals in het eerdere format dat je er eerder uit kan liggen."

De 53-jarige Schot begint vrijdag aan de UK Open, een toernooi dat hij in 2017 wist te winnen. "Ik heb twee keer de finale gehaald en om het toernooi te winnen was natuurlijk fantastisch. Het is een van de moeilijkste toernooien om te winnen, doordat het zo open is. Ook het korte format en de loting kan het extra lastig maken."

Nachtmerrie

"De open loting is een nachtmerrie. Je moet echt veel ook op je kamer warmgooien omdat je de loting niet kan inschatten. Soms ben je op het hoofdpodium, dan weer ergens anders. De loting wordt bijvoorbeeld om vijf uur gedaan en dan moet je twee uur later alweer spelen."

Wright schuift een opvallende naam naar voor als potentiële eindwinnaar. "Als het bij Mike de Decker klikt, dan kan hij zomaar winnen. Zijn gemiddeldes zijn erg goed en op tv-toernooien doet hij het steeds beter. Hij is iemand om in de gaten te houden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties