Anderson over mogelijke derde wereldtitel: "Niet voor dit jaar, maar in de toekomst kan het zeker nog"

Gary Anderson heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het PDC-WK. De 52-jarige Schot versloeg in zijn openingswedstrijd Madars Razma met 3-1.

Anderson haalde op zijn verjaardag een gemiddelde van ruim 96. "Ik begon heel goed, maar nadien was het wat wisselvallig, ik miste vooral teveel dubbels. Madars speelde goed in de tweede en derde set, maar ik weet dat hij ook wisselvallig is. Uiteindelijk telt enkel de overwinning, zeker een eerste wedstrijd in zo'n WK is altijd moeilijk. Ik heb wel genoten van de sfeer, het betekent nog altijd bijzonder veel voor mij om hier te spelen", aldus Anderson.

Derde wereldtitel

Alleen Phil Taylor en Michael van Gerwen wonnen minstens drie PDC-wereldtitels, Anderson staat voorlopig op twee. "Een derde wereldtitel wordt moeilijk dit jaar. Ik heb samen met Ryan Searle veel getraind de voorbije weken, maar mijn vorm is nog niet top. Ik wil vooral klaar zijn voor volgend jaar en er dan nog eens volledig voor gaan."

Veel analisten schreven Anderson al af. "Ach, ze doen maar. Ik trek me eigenlijk niets aan van die commentaren. Ik heb niemand meer iets te bewijzen, maar ik heb nog steeds ambitie in deze sport."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties