Van Duijvenbode overleefde matchdart tegen Sedlacek: "Maar die pijl op bullseye zijn ze nu nog aan het zoeken"

Dirk van Duijvenbode is op het nippertje ontsnapt aan de uitschakeling in de tweede ronde van het PDC-WK. De 30-jarige Nederlander overleefde een matchdart en won uiteindelijk met 3-2 van Karel Sedlacek.

Van Duijvenbode kon de spanning achteraf wel relativeren. "Natuurlijk, als hij die bullseye raakt, lig je eruit, maar die pijl op bullseye zijn ze nu nog aan het zoeken. Maar het voelt niet alsof ik deze overwinning gestolen heb. Na die eerste set verloor ik wat focus, anders had ik hier gewoon 3-0 of 3-1 gewonnen", zegt Van Duijvenbode tegenover AD.nl.

Voor Van Duijvenbode kwam de spannende wedstrijd niet als een verrassing. "Hier had ik al op gerekend. Het maakt niet uit of ik niet in vorm ben of in topvorm: het wordt altijd 3-2 in mijn eerste WK-wedstrijd. Ik had me er ook op voorbereid en daardoor kon ik in die laatste set toch nog pompen. Toen kwam die boze Dirk boven die door muren heen gaat en stond ik echt te bulderen."

Bijna negendarter

In de beslissende set gooide 'Aubergenius' nog bijna een negendarter. "Ik dacht: zo, die zal ik eens even gooien. En ik dacht ook: die gaat erin! Maar hij ging er niet in. Misschien maar beter ook.”

Echt comfortabel voelde Van Duijvenbode zich niet op het podium. "Ik was nog nerveuzer dan in mijn kwartfinale tegen Gary Anderson twee jaar geleden. En ook zenuwachtiger dan in mijn eerste finale van de World Grand Prix. Ik dacht nog: waarom ben ik nou zo zenuwachtig, joh? Waarschijnlijk omdat ik het gevoel heb dat ik echt iets kan doen dit jaar. Ik heb mijn beste jaar ooit gehad, maar als ik er hier meteen uit had gelegen was het alsnog een slecht jaar geweest. Misschien zorgt dat voor meer druk. Een WK kan een slecht jaar heel goed maken, maar ook andersom.”

Van Duijvenbode neemt het in de derde ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Ross Smith en Darius Labanauskas, bij winst wacht daarna mogelijk Michael van Gerwen. "Ik heb gewoon een heel lastige loting. In theorie kan mijn kwartfinale - waar hij mogelijk geplaatste spelers als Rob Cross, Mervyn King, Gary Anderson of Chris Dobey (of Martijn Kleermaker) kan treffen – makkelijker worden dan de derde en vierde ronde. Je moet gewoon beuken.”

Premier League

Met de Premier League in aantocht wordt ook de naam van Dirk van Duijvenbode regelmatig genoemd, maar daar ligt hij niet van wakker. Als ik een potentiële Premier League-speler zou zijn voor de PDC, dan zou ik hier niet in de middagsessie hoeven spelen. Vraag het me nog maar een keer als ik in de halve finale sta. Dan kan ik zeggen of ik een goede kans maak. Als je wereldkampioen wordt, mag je vast ook wel meedoen aan de Premier League."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties