Anderson over start van zijn carrière: 'Darts was eigenlijk een vergissing'

Gary Anderson is één van de grootste namen in de geschiedenis van het darten. De Schot werd in zijn carrière tweemaal PDC-wereldkampioen, maar eigenlijk was darts niet zijn eerste keuze.

"Darts was echt een vergissing", opent Anderson tegenover Unicorn. "Ik speelde vroeger veel pool in clubs. Maar het kwam tot het stadium dat het een pond was voor een spelletje pool, wat 26 jaar geleden een hoop geld was. Dat was je zakgeld weg."

Dus begon Anderson maar met darts. "Het dartbord hing er, de pijlen lagen voor het grijpen, dus vanaf dat moment ben ik gewoon gaan spelen. "Ik speelde in de BDO en daarna in de districtscompetitie, de Super League en heb dat vele jaren gedaan. Toen heb ik me zo'n dertien jaar geleden ingeschreven bij de PDC, ik wou dat ik dat veel eerder had gedaan."

Niveau

Anderson won inmiddels acht majors bij de PDC, maar de laatste maanden loopt het bijzonder moeizaam. "Ik speel dit jaar verschrikkelijk slecht. Ik ben mijn gevoel kwijt, maar ik kom er wel weer in."

Lees meer over:
PDC Gary Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties