Anderson heeft spijt: 'Had veel eerder over moeten stappen naar de PDC'

Gary Anderson draait al een hele tijd mee aan de top van de dartswereld. The Flying Scotsman speelt sinds 2009 in de PDC, maar wou dat hij vroeger was overgestapt.

Anderson begon met darts zo'n 25 jaar geleden. "Vroeger speelde ik veel poolbiljart. Pas nadien is de passie voor darts gekomen. Ik ben opgegroeid in de BDO, eerst via de regionale toernooien en dan de internationale toernooien. Mijn eerste ervaring op een tv-toernooi was overigens vreselijk. In 2002 verloor ik in de openingsronde van het BDO-WK met 3-0 van de Zweed Stefan Nagy. Dat moet echt mijn slechtste wedstrijd ooit geweest zijn", zegt Anderson tegenover Unicorn Darts.

Overstap naar PDC

Nadien ging het echter veel beter. Anderson won in 2007 de International Darts League, de World Darts Trophy en de Finder Masters. In 2009 stapte hij over naar de PDC. "En dat had ik veel eerder moeten doen, daar heb ik nu wel spijt van. Maar ik durfde het niet aan om te stoppen met werken en professioneel te gaan darten."

Anderson werd in 2015 en 2016 wereldkampioen bij de PDC. "Die eerste titel in 2015 was mijn mooiste ooit. Niet alleen de zege op zich, maar vooral omdat ik won van Phil Taylor, toch de beste speler aller tijden."

Veel reizen

De inmiddels 51-jarige Schot kwam door de dartssport op vele plaatsen. "Dat is het grootste voordeel aan het darten, dat ik de hele wereld heb kunnen rondreizen. Ik ben op veel plaatsen geweest waar veel andere mensen alleen maar van kunnen dromen. Het grootste nadeel is het leven op hotel. Zeker wanneer je ouder gaat dat sneller irriteren."

Lees meer over:
PDC Gary Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen