Anderson verslaat Cross na beslissende set voor plek bij laatste acht

Gary Anderson heeft opnieuw een clash der oud-wereldkampioenen gewonnen op het WK Darts. Na zijn zege op tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis in de tweede ronde, was The Flying Scotsman in de vierde ronde met 4-3 te sterk voor Rob Cross.

Anderson, die na zijn tegenvallende wedstrijd tegen Ian White terug was gevallen op zijn oude dartpijlen, begon weifelend aan de wedstrijd. Cross pakte na vijf legs de eerste set dankzij een 78 finish, maar moest daarna passen bij een tempoversnelling van zijn Schotse tegenstander.

Anderson won de drie daaropvolgende sets met 3-0, 3-1 en 3-1. De tweevoudig wereldkampioen brak Cross daarna meteen aan het begin van de vijfde set, maar miste plots zeven kansen op 2-0. Dat kostte hem uiteindelijk de set, want Cross verkleinde de achterstand tot 3-2 met een schitterende 144 finish.

Anderson kreeg in de zesde set zijn eerste matchdart, maar zijn pijl op de bullseye werd ruim gemist. Vervolgens dwong Cross een beslissende set af door drie legs op rij te winnen in de zesde set.

Cross mocht de oneven legs beginnen in de laatste set, maar de Engelsman raakte dat voordeel kwijt na een 11-darter van Anderson in de derde leg. De Schot klaarde daarna de klus door zijn eigen leg met een 16-darter te houden. Anderson gaat het in de kwartfinales opnemen tegen voormalig jeugdwereldkampioen Luke Humphries.