Messcherpe Wade laat Kleermaker kansloos op WK Darts

James Wade heeft ervoor gezorgd dat het WK Darts zonder Nederlanders het nieuwe jaar ingaat. The Machine versloeg Martijn Kleermaker bij de laatste zestien met 4-0, waardoor er voor het eerst sinds 2012 geen Nederlanders bij de laatste acht staan.

Kleermaker had in de voorbije twee rondes indruk gemaakt met zeges op Simon Whitlock en Joe Cullen, maar de Harderwijker kwam er geen moment aan te pas tegen Wade. Scorend was het niet goed genoeg en bovendien ging Kleermaker ook niet zuinig met zijn kansen om, hetgeen waarin Wade wel wist te excelleren.

In de eerste set kreeg Kleermaker één kansje op een dubbel, maar zijn pijl op tops in de derde leg ging mis. Wade pakte al zijn kansjes en won de eerste set met 3-0. Set twee ging met 3-1 naar The Machine, nadat de linkshandige darter 104 en 116 wist te finishen.

Enkel in de derde set kwam Kleermaker enigszins in de buurt van setwinst. Die set ging over de volle vijf legs, maar Wade mocht de laatste leg beginnen en hij haalde de set binnen met een 14-darter via dubbel 10.

De vierde set ging vervolgens met 3-1 naar Wade, die daardoor voor het eerst sinds 2017 bij de laatste acht staat in Alexandra Palace. De tienvoudig major-winnaar gaat tegen Mervyn King spelen voor een plek bij de laatste vier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties