Anderson verslaat Humphries voor plek in halve finales op WK Darts

Gary Anderson is ten koste van Luke Humphries doorgedrongen tot de laatste acht op het WK Darts. Met 5-2 in sets was The Flying Scotsman een maatje te groot voor de Engelsman.

Vooral de timing van de 51-jarige Schot was verbluffend. Vier van de zeven sets gingen over de volle vijf legs, en alle vier werden de gewonnen door Anderson.

De eerste set ging met 3-0 naar Humphries, maar daarna was het Anderson die de tweede set met 3-2 pakte na een 16-darter. Set drie ging met 3-1 naar Anderson. De tweevoudig wereldkampioen brak zijn Engelse opponent in de derde leg met een 13-darter en wierp vervolgens 72 uit. Humphries trok de stand daarna echter gelijk door zelf de vierde set met 3-1 te bemachtigen.

Daarna was het Anderson die driemaal zijn klasse toonde op de belangrijke momenten. Bij een stand van 2-2 in de vijfde set gooide de Schot 110 uit om de voorsprong te heroveren. Ook de zesde set ging met 3-2 naar de nummer zes van de plaatsingslijst, al miste Humphries daarvoor wel een setpijl op dubbel 16.

In de zevende set kreeg Humphries opnieuw kansen. De Engelsman liet zijn drie setpijlen onbenut, waarna Anderson met een 80 check-out zijn plek in de halve finales bemachtigde. Anderson speelt zondagavond bij de laatste vier tegen de winnaar uit het duel tussen Peter Wright en Callan Rydz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties