Wade deelt sneer uit aan analist Mardle: 'Ik heb in twee weken meer gewonnen dan hij in zijn hele carrière'

James Wade wist zich zaterdagmiddag voor de vierde keer in zijn carrière bij de laatste vier te scharen op het WK Darts. The Machine rekende in de kwartfinales in vijf sets af met Mervyn King (5-0).

Het verschil lag dichterbij elkaar dan de uitslag wellicht doet vermoeden. De wedstrijd werd op details beslist, maar op de belangrijke momenten was Wade een stuk scherper dan zijn Engelse landgenoot.

''Op de belangrijke momenten deed ik de juiste dingen en dat is het belangrijkste'', reageerde Wade na afloop tegen de pers. ''De vorige keer dat ik tegen King speelde, gooide hij een gemiddelde van 116 of 117 tegen mij. Gelukkig gebeurde dat niet opnieuw.''

De linkshandige darter haalde eerder in 2009, 2012 en 2013 de halve finales op het WK Darts, maar in de finale stond Wade nog nooit. ''Ik kan mij de vorige halve finales niet eens meer herinneren, al snap ik dat deze opmerking behoorlijk onwetend overkomt. Maar het is echt al een hele lange tijd geleden. We zitten nu echter in een nieuw tijdperk, met andere spelers en ook andere doelstellingen.''

Wade deelde aan het eind van zijn interview ook nog een sneer uit aan darts-analist Wayne Mardle, die Wade steevast negeert bij het lijstje favorieten voor titels op de grote toernooien.

''Ik houd ervan om hem zijn ongelijk te bewijzen. Er zijn altijd verslaggevers die mij telkens weer afschrijven. Mardle zegt altijd maar weer dat ik iets niet kan. Ik heb in twee weken meer gewonnen dan hij in zijn hele carrière. Het lijkt er altijd op alsof hij bewust domme dingen zegt'', aldus Wade over Mardle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties