Voorbeschouwing laatste twee kwartfinales op WK Darts met Wright-Rydz en Price-Smith

James Wade en Gary Anderson plaatsten zich zaterdagmiddag voor de halve eindstrijd op het WK Darts. Zaterdagavond wordt duidelijk wie hun tegenstanders worden bij de laatste vier.

Voor Anderson wacht mogelijk een confrontatie met zijn landgenoot Peter Wright. De wereldkampioen van 2020 gaat het in de kwartfinales opnemen tegen Callan Rydz. Laatstgenoemde staat voor de tweede keer bij de laatste acht op een major, nadat Rydz op de World Matchplay vorig jaar ook al de kwartfinales haalde. Wright stond alleen al op het WK Darts al vijfmaal eerder bij de laatste acht.

Wright kwam tijdens dit toernooi enkel tegen Damon Heta enigszins in de problemen. Na zijn 3-0 overwinning op Ryan Meikle, stond Snakebite in de derde ronde 0-2 in sets achter tegen Heta. De Schot besloot vervolgens van pijlen te wisselen en verpulverde de Australiër vervolgens met vier sets op rij. Met diezelfde pijlen zegevierde Wright bij de laatste zestien met 4-1 in sets tegen Ryan Searle. Rydz heeft een indrukwekkende zegereeks achter de rug. Tegen Yuki Yamada (3-0), Brendan Dolan (3-0), Nathan Aspinall (4-0) en Alan Soutar (4-1) verloor hij in totaal nog maar één set.

In het verleden stonden Wright en Rydz al vijf keer tegenover elkaar. Vier keer won de Schot, maar de laatste ontmoeting werd in september 2021 op indrukwekkende wijze gewonnen door Rydz, die destijds een gemiddelde van ruim 110 noteerde.

De kraker van de kwartfinales is toch wel het duel tussen regerend wereldkampioen Gerwyn Price en voormalig jeugdwereldkampioen Michael Smith. Velen hadden hier een confrontatie tussen Price en Jonny Clayton verwacht, maar laatstgenoemde werd in de vorige ronde na een heerlijk duel uitgeschakeld door Smith.

Bullyboy won verder al van Ron Meulenkamp (3-0) en William O'Connor (4-2). Zeker tegen Meulenkamp maakte Smith veel indruk. De Engelsman gooide in die wedstrijd een gemiddelde van 106.32, nog altijd het hoogste wedstrijdgemiddelde tijdens dit toernooi. Price had het enkel tegen Kim Huybrechts enorm lastig. De Belg werd pas na een beslissende leg verslagen. Verder won The Iceman van Ritchie Edhouse (3-1) en Dirk van Duijvenbode (4-1).

Het wordt de dertigste ontmoeting tussen Price en Smith. Van de voorgaande 29 duels won Smith er veertien, dertien keer ging de winst naar Price en tweemaal werd het gelijk in de Premier League Darts. Echter heeft Price zijn laatste negen wedstrijden tegen Smith allemaal niet verloren.

Zaterdag 1 januari

Middagsessie

Kwartfinale (2x)

James Wade (86.50) 5-0 (86.67) Mervyn King (3-2, 3-2, 3-1, 3-2, 3-1)

Luke Humphries (94.92) 2-5 (96.32) Gary Anderson (3-0, 2-3, 1-3, 3-1, 2-3, 2-3, 2-3)

Avondsessie (20:30 uur)

Kwartfinale (2x)

Peter Wright v Callan Rydz

Gerwyn Price v Michael Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties