Wright knokt zich langs dappere Rydz voor plek bij laatste vier op WK Darts

Peter Wright heeft met een zwaarbevochten overwinning op Callan Rydz de halve finales gehaald op het WK Darts. Snakebite had er wel een tiebreak voor nodig om met The Riot af te rekenen.

Rydz was bezig aan een ijzersterk WK, met slechts één verloren set in zijn eerste vier duels. Ook tegen Wright kwam de Engelsman geweldig uit de startblokken. Rydz won de eerste set met 3-0, en gooide daarna tweemaal 106 en één keer 105 uit om de tweede set met 3-2 te winnen. Even later pakte hij ook de vierde met 3-1, waardoor hij ook een voorsprong van 3-1 in sets op zak had.

Daarna volgde het kantelpunt in de wedstrijd. Met een geweldige set (140 finish, 91 check-out en 11-darter) halveerde Wright de achterstand. Daarna toonde Snakebite zijn klasse in de vijfde leg van set zes, door 96 uit te gooien terwijl Rydz op dubbel 10 stond te wachten.

Wright opende de zevende set met opnieuw een 96 finish, maar het was Rydz die de voorsprong weer terugpakte met drie legs op rij. De Engelsman moest daarna echter toekijken hoe de achtste set met 3-0 naar Wright ging, die daarmee een beslissende set afdwong.

In de laatste set leek Wright de wedstrijd snel te beslissen, maar Rydz kwam van 0-2 terug tot 2-2. Rydz miste echter zijn kans op 3-2, waarna hij via dubbel 9 werd verbroken door Wright. De Schot besliste de partij daarna wel door een 16-darter te gooien voor een 5-4 overwinning op de nummer 36 van de wereld, die desondanks kan terugkijken op een geweldig toernooi. Wright kan vooruitkijken naar een enorme kraker tegen Gary Anderson in de halve eindstrijd.