Anderson wil nog iets bewijzen: 'Wou vorig jaar stoppen, maar hernieuwde motivatie door uitspraken van Mardle'

Gary Anderson was onlangs te gast bij dartscommentator Dan Dawson. Daar kwamen we onder meer te weten vanwaar de bijnaam 'The Flying Scotsman' komt.

Anderson had vroeger als bijnaam 'The Dreamboy'. "Martin Fitzmaurice heeft me destijds bij de BDO die bijnaam gegeven. Ik vond het echter absoluut geen leuke bijnaam. Toen ik bij de PDC kwam hebben ze me de bijnaam 'The Flying Scotsman' gegeven. Vroeger had Jocky Wilson die bijnaam, dus eigenlijk heb ik die gewoon van hem overgenomen", aldus Anderson bij pdc.tv.

De 50-jarige Schot is al lange tijd prof. "Toch is darts voor mij altijd een spelletje gebleven. Als ik stop zal ik mogelijk mezelf de vraag stellen wat er allemaal mogelijk was geweest als ik darts ooit serieus genomen had. Toch heb ik al ontzettend genoten van mijn dartscarrière, zo ben ik ook op veel plaatsen ter wereld geweest. De mooiste herinnering heb ik aan Japan, het publiek was daar echt geweldig."

Motivatie dankzij Mardle

Stoppen, het woord is gevallen. "Ik wou eigenlijk vorig jaar stoppen maar door de opmerkingen van onder meer Wayne Mardle, die vond dat ik teveel aan het zagen was, heb ik besloten om minstens nog enkele jaren door te gaan. Ik wil graag nog iets bewijzen. Ik ben nooit een groot trainingsbeest geweest maar de laatste tijd train ik regelmatig met Ryan Searle en voel ik dat de goede vorm stilaan terugkomt", besluit Anderson.

Lees meer over:
PDC Gary Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties