Ashton boos op zichzelf na WK-uitschakeling: 'Kansen waren er, maar niet gepakt'

Lisa Ashton kwam donderdag net tekort voor een overwinning op het WK Darts. Ze werd in de eerste ronde na een beslissende leg uitgeschakeld door Adam Hunt.

Een zege zat er zeker in. Zo had Ashton goede papieren om de derde set te winnen, waarmee ze op een 2-1 voorsprong had kunnen gekomen. Die set ging alsnog naar Hunt, waarna de vierde set wel de kant van de viervoudig dameswereldkampioene op ging. De beslissende set werd vervolgens met 3-1 gewonnen door haar tegenstander.

Ashton baalde na afloop van de gemiste kans. ''Ik ben boos op mezelf. De kansen waren er, maar ik heb ze niet gepakt'', zo blikte The Lancashire Rose terug in gesprek met de PDC.

Net als twee jaar geleden tegen Jan Dekker kwam Ashton op een 1-0 voorsprong, toen verloor ze met 3-1 in sets. ''Daar dacht ik zelf ook aan. Ik wilde de fouten die ik toen maakte nu rechtzetten. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Ik leer telkens weer van het spelen van wedstrijden tegen de beste darters ter wereld. Hier leer ik ook weer van en hopelijk kan ik volgend jaar weer terugkeren.''