Aspinall kijkt uit naar WK met publiek: 'Heb die adrenaline nodig om goed te presteren'

De voorbije twee jaar bereikte Nathan Aspinall telkens de halve finales op het WK. De 29-jarige Engelsman hoopt dit jaar nog beter te doen en kijkt ernaar uit om opnieuw met publiek te mogen spelen.

"Toen ik het nieuws hoorde dat het WK in het vertrouwde Alexandra Palace zal plaatsvinden was ik bijzonder tevreden. Dat er waarschijnlijk opnieuw fans mogen aanwezig zijn is helemaal geweldig nieuws, hopelijk gooit corona geen roet meer in het eten. Het zou een fantastische afsluiter zijn van een bijzonder moeilijk jaar, aldus Aspinall bij Online Darts.

"De laatste maanden vond ik het moeilijk om de adrenaline op te wekken die ik normaal wel heb tijdens wedstrijden. Ik ben een speler die enorm drijft op de sfeer in de zaal, dat is iets wat ik enorm hard gemist heb.

Tranen na verlies tegen Van den Bergh

Aspinall kwam ook nog even terug op zijn nipte 16-15 verlies tegen Dimitri van den Bergh in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. "Dat was een nederlaag die er serieus heeft ingehakt. Ik ben een emotioneel persoon en ben echt in tranen uitgebarsten na die wedstrijd. Uiteindelijk hebben mijn vrouw en kinderen me er weer bovenop geholpen."

Lees meer over:
PDC Nathan Aspinall WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties