Britse regering zet lichten op groen voor fans bij WK Darts

De kans is groot dat er dit jaar zo'n duizend fans per sessie aanwezig mogen zijn bij het WK Darts, zo blijkt na een aankondiging van de Britse regering.

Delen van het Verenigd Koninkrijk werden donderdag opgedeeld in een zogenoemde Tier-systeem. Regio's in Tier 1 zijn plaatsen waar het aantal besmettingen relatief het laagst zijn, terwijl er een hogere kans is op besmetting bij regio's in Tier 3. Op basis van die indeling zijn er versoepelingen en maatregelen per veiligheidsniveau bepaald.

Londen, de stad waarin Alexandra Palace is gevestigd, is ingedeeld in Tier 2. Één van de versoepelingen voor regio's in dit veiligheidsniveau is dat tegelijkertijd maximaal duizend toeschouwers zijn toegestaan bij indoor-evenementen.

Om definitief fans toegelaten te krijgen op het WK Darts moet de PDC in samenwerking met Alexandra Palace een plan opzetten om aan veiligheidsregels te voldoen. Fans moeten namelijk wel afstand blijven houden van elkaar en zoveel mogelijk blijven zitten. Dit lijkt geen groot probleem te hoeven zijn, want de PDC slaagde eerder al met deze opzet tijdens de World Series of Darts Finals in Salzburg in september.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties