Aspinall met ruime zege op Cullen naar eerste World Matchplay-finale

Nathan Aspinall heeft zich geplaatst voor de finale van de World Matchplay in Blackpool. Met een klinkende 17-9 overwinning op Joe Cullen bereikte 'The Asp' voor het eerst de eindstrijd op dit prestigieuze toernooi.

Alleen in de eerste helft van de wedstrijd lag de tussenstand nog dichtbij elkaar, al was dat vooral omdat Aspinall verzuimde om al in een vroeg stadium uit te lopen. Aspinall miste veel kansen op de dubbels (17/50), terwijl Cullen het vizier ook zeker niet op scherp had (9/37).

Na de tweede pauze nam Aspinall dan toch afstand van zijn landgenoot. Vanaf 6-4 werd het 10-5 dankzij een 116 finish, 70 check-out en een 15-darter. De nekkenbreker voor Cullen bleek uiteindelijk de zeventiende leg, waarin Cullen liefst negen kansen miste om aan te sluiten tot 10-7. Vervolgens verdween Aspinall steeds verder uit het zicht en zegevierde de darter uit Stockport met 17-9.

Voor Aspinall wordt het zijn vijfde major-finale. In 2019 won hij zijn eerste major-titel op de UK Open. In 2020 moest 'The Asp' genoegen nemen met de tweede plek in de Premier League Darts, terwijl hij in 2022 ook de finales van de World Grand Prix en Grand Slam of Darts verloor.

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen op de World Matchplay

De World Matchplay is na het WK Darts het rankingtoernooi met de grootste prijzenpot bij de PDC. In totaal is er 800.000 pond aan prijzengeld te verdelen tijdens dit evenement.

Alle 32 deelnemers zijn verzekerd van 10.000 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar een cheque van liefst 200.000 pond voor de darter die op zondag 23 juli de Phil Taylor Trophy omhoog mag tillen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties