Aspinall's carrière liep niet altijd over rozen: 'Op een bepaald moment had ik nog amper 20 pond op mijn rekening'

Nathan Aspinall bereikte dit jaar voor de tweede opeenvolgende keer de play-offs van de Premier League. 'The Asp' verdient intussen goed zijn boterham in de PDC maar in het begin van zijn carrière heeft hij zwarte sneeuw gezien.

Aspinall veroverde in 2015 voor het eerst een Tour Card maar speelde die eind 2017 opnieuw kwijt. "Op dat moment had ik niet veel meer dan 20 pond op mijn bankrekening staan. Ik had mijn werk opgegeven om alles op mijn dartscarrière te zetten, maar die kwam niet echt van de grond. Ik speelde elke wedstrijd met bijzonder veel druk op mijn schouders omdat ik moest winnen om geld te verdienen. Ik was toen echt ten einde raad", aldus Aspinall in The Not So Late Darts Show.

Manager

"Ik heb toen mijn manager gebeld om te zeggen dat ik wou stoppen met darts", vervolgt 'The Asp'. Hij heeft me echter overtuigd om door te zetten, meer zelfs, hij zou instaan voor mijn onkosten. Daardoor kon ik meer vrijuit spelen en later dat jaar won ik mijn eerste toernooi op het Players Championship. Op het WK bereikte ik de halve finales en daarna was ik helemaal gelanceerd."

"Dit alles heeft me mentaal sterk gemaakt", zegt de 29-jarige Engelsman. "Ik heb geleerd om te gaan met teleurstellingen en sterker terug te komen. Dat is dit jaar nog goed van pas gekomen toen veel volgers me voor de Premier League al afgeschreven hadden, uiteindelijk heb ik hun ongelijk bewezen door me opnieuw te plaatsen voor de play-offs", besluit Aspinall.

Lees meer over:
PDC Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties