Barry Hearn ziet Gary Anderson serieuze gooi doen naar wereldtitel: ''Zijn enige gevaar is de lengte van het toernooi''

PDC-president Barry Hearn verwacht dat Gary Anderson een serieuze kanshebber is om op het komende WK Darts zijn derde wereldtitel te veroveren.

Een jaar geleden werd Anderson nog door veel mensen afgeschreven, maar dankzij een goed seizoen heeft 'The Flying Scotsman' zich weer flink in de kijker gespeeld. Ook Hearn is de opleving van Anderson niet onopgemerkt gebleven.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

''Zijn goede vorm komt vanuit het niets. Hij heeft een vislocatie en leidt een mooi leven. Maar in de afgelopen zes maanden heeft hij zijn liefde voor darts weer gevonden. Bovendien beschikt hij over veel podiumervaring. Ik zou Gary Anderson zeker in de gaten houden'', stelt Hearn in gesprek met LuckyBlock.

De Engelse zakenman ziet echter wel een struikelblok voor Anderson. ''Zijn gevaar is het feit dat het toernooi zeventien dagen duurt. Als het WK Darts een dagtoernooi was geweest, had ik hem een hele goede kans gegeven. Echter gaat uithoudingsvermogen ook een belangrijke rol spelen.''

Michael van Gerwen is volgens Hearn de grote favoriet om de Sid Waddell Trophy omhoog te mogen houden. ''Hij is altijd de grote favoriet. Bij de grote toernooien kan Michael altijd iets speciaals. Luke Humphries is ook iemand die is geboren voor het grote podium, zeker nu hij zijn eerste major-titel heeft gewonnen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties