Beaton hint op mogelijk afscheid: ''Als het volgend jaar niet lukt, dan kap ik er misschien mee''

Steve Beaton speelt op zijn 32ste opeenvolgende WK Darts tegen Danny van Trijp in de eerste ronde. Bij winst wacht Jonny Clayton in de tweede ronde.

Lang moest Beaton dit jaar vrezen voor WK-deelname en zelfs ook zijn PDC Tour Card. Maar door een puik najaar, met onder meer een finale op de Pro Tour, wist 'The Bronzed Adonis' het vege lijf te redden.

"Ik ben zo opgelucht dat ik meedoe aan het WK Darts. Het is een zwaar jaar geweest en ik kijk er nu naar uit'', zei Beaton tegen Tungsten Tales.

"Door de coronapandemie viel ik uit de top-32 omdat ik mijn prijzengeld niet kon verdedigen. Ik heb me nu omhoog gevochten en hoop een frisse start te maken. Het belangrijkste was om mijn Tour Card te behouden en dan natuurlijk proberen om me weer te kwalificeren voor het wereldkampioenschap en ik heb beide gedaan."

"Zodra je uit de top-32 valt en je begint te zakken op de ranglijst, krijg je moeilijkere lotingen. Het was een kwestie van die wedstrijden doorkomen en die kansen grijpen."

Door de jaren heen was hij een vertrouwd gezicht op bijn alle televisietoernooien, maar dit is langzaam afgenomen. Dat moet snel veranderen, zo stelt de oud-wereldkampioen.

"Ik mis alle televisietoernooien, de World Grand Prix, de World Matchplay. Vroeger deed ik overal aan mee. Het is moeilijk om thuis er naar te kijken, maar het is mijn eigen schuld. Ik heb mezelf in deze positie gebracht. Als het volgend jaar niet lukt, dan kap ik er misschien mee. Ik zie wel wat er gebeurt.''

Vorig jaar speelde Beaton tegen Fallon Sherrock op het WK Darts. De Engelsman is opgelucht dat hij niet opnieuw tegenover een vrouw staat in Alexandra Palace.

"Er deden er dit jaar drie mee en ik zat te duimen. Ik heb vorig jaar tegen Fallon gespeeld, en ik wilde haar niet opnieuw. Ook Beau Greaves of Lisa Ashton wilde ik liever niet tegenover mij hebben. Ik ben blij dat Wayne Mardle en Mark Webster bij de loting andere ballen uit de zak hebben gehaald.''

Lees meer over:
PDC Steve Beaton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties