"Belgische nummer één zijn is leuk, maar ik wil ook nummer één zijn op de wereldranglijst" - Dimitri Van den Bergh steekt ambities niet onder stoelen of banken

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni vindt in Frankfurt de World Cup of Darts plaats. België begint aan het toernooi als vijfde reekshoofd en neemt het in de poulefase op tegen Singapore en Filipijnen. De groepswinnaar stoot door naar de tweede ronde.

Voor België zullen voor het zevende jaar op rij Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts aantreden. Vooral het aantreden van Huybrechts was lange tijd een vraagteken nadat hij bij een vechtpartij na afloop van de voetbalwedstrijd Antwerp-Union een dubbele sleutelbeenbreuk opliep. Het werd dus een race tegen de tijd om fit te geraken tegen de start van de World Cup of Darts, maar Huybrechts is alsnog klaar voor een dertiende deelname aan dit landentoernooi.

shirts world cup of darts
Enkele van de shirts die dit jaar te bewonderen zullen zijn op de World Cup of Darts

De World Cup of Darts leeft alvast onder de Belgische darters op de Pro Tour. "Als ik met de andere Belgen praat zijn ze heel gemotiveerd en willen ze allemaal dolgraag voor hun land uitkomen", zegt Van den Bergh. "Iedereen is trots om dat nationale shirt te mogen aantrekken."

Nummer één

"Ik ben dan ook heel tevreden dat ik er opnieuw bij ben. Vroeger was Kim de Belgische nummer één op de wereldranglijst, intussen heb ik die rol overgenomen. Het gaat er mij echter niet om dat ik de Belgische nummer één ben, ik wil de nummer één op de wereldranglijst worden", besluit Van den Bergh, die momenteel zevende staat op de wereldranglijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties