"Geen Luke Littler op de World Cup of Darts en dat is terecht" - Richard Ashdown wil kwalificatiecriteria niet plots wijzigen

In Frankfurt gaat komende donderdag de World Cup of Darts van start. Grote afwezige in deze landencompetitie is Luke Littler.

Op de World Cup of Darts mogen de beste twee Tour Card-houders van elk land aantreden. Bij landen waar geen twee Tour Card-houders zijn wordt er meestal een kwalificatietoernooi gespeeld om de spelers aan te duiden die hun land mogen vertegenwoordigen.

Voor Engeland zijn dit jaar Luke Humphries en Michael Smith, respectievelijk de nummers 1 en 3 van de wereld, van de partij op de World Cup of Darts. Dat betekent dat de dartsfans overal ter wereld Luke Littler zullen moeten missen. De 17-jarige sensatie staat momenteel immers 'slechts' op een 25e plaats op de wereldranglijst.

shirts world cup of darts
Enkele van de shirts die je dit jaar kan bewonderen op de World Cup of Darts

Wildcard

Onder dartsfans gingen er al stemmen op om de kwalificatiecriteria voor de World Cup of Darts dan maar te wijzigen. Richard Ashdown, vaste spotter bij grote tv-toernooien, heeft daar echter zijn bedenkingen bij. "Je zou kunnen opperen dat één plaats via de wereldranglijst wordt toegewezen en de andere via een wildcard. Anderzijds heeft het geen zin om daar nu over te klagen, die criteria lagen immers al lang geleden vast", zegt Ashdown.

"Als je de kwalificatiecriteria dan toch zou willen wijzigen zou je kunnen gaan voor de hoogst geplaatste speler en de speler die op dat moment het beste in vorm is. Maar hoe ga je dat bepalen", vraagt Ashdown zich af. "Dan wordt het een kwestie van je favoriet te kiezen en dat is eigenlijk ook niet helemaal eerlijk. Nee, hou het dan maar zoals het nu is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties