Speelschema zaterdagmiddag op European Darts Open 2024 met onder meer Gian van Veen tegen Andy Baetens

Zaterdagmiddag wordt begonnen met de tweede ronde op de European Darts Open 2024 in Leverkusen. Tijdens de middagsessie strijden liefst drie Nederlandse spelers voor een plek bij de laatste zestien van dit Euro Tour-toernooi.

De middagsessie wordt gestart met een interessant affiche tussen Gian van Veen en Andy Baetens. Daarna staat regerend Masters-kampioen Stephen Bunting tegenover Kevin Trappmann in de tweede ronde.

Volg de European Darts Open 2024 via onze LIVE SCORE!

Het derde reekshoofd Damon Heta gaat de degens kruisen met Dom Taylor. De vierde wedstrijd van de middag wordt een kraker tussen Ryan Searle en tweevoudig major-winnaar Daryl Gurney.

De Nederlandse Zweed Jeffrey de Graaf is in de vijfde wedstrijd van de middag aan de beurt. De Graaf legt aan tegen Chris Dobey. Dave Chisnall krijgt Luke Woodhouse als tegenstander tegenover zich.

Aan het einde van de middag speelt Ross Smith tegen Callan Rydz. Laatstgenoemde hoefde vrijdagavond niet in actie te komen omdat Nico Kurz zich ziek afmeldde. De laatste wedstrijd gaat tussen Ricardo Pietreczko en Kevin Doets.

TV en livestream

Het toernooi zal worden uitgezonden door Viaplay en PDC TV. Zoals gebruikelijk bij de Euro Tour-toernooien bestaat de European Darts Open uit drie toernooidagen. De middagsessies starten dagelijks om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

De eerste ronde vindt plaats op vrijdag. De zestien Order of Merit qualifiers en de winnaars uit de diverse kwalificatietoernooien maken dan hun opwachting. De top-16 geplaatste spelers stromen het toernooi op zaterdag in de tweede ronde in.

Op zondag volgt de ontknoping van het toernooi, met allereerst de derde ronde in de middagsessie. Zondagavond volgen de kwartfinales, halve finales en de finale.

Verdeling prijzengeld

Op de European Darts Open wordt er in totaal 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld onder de 48 deelnemers. Zij krijgen in ieder geval 1250 pond aan startgeld. De top-16 geplaatste spelers die dit toernooi vanaf de tweede ronde instromen krijgen sowieso 2500 pond.

Zij moeten wel - net als de zestien Order of Merit qualifiers die in de eerste ronde starten - hun eerste wedstrijd winnen om het prijzengeld te laten meetellen voor de wereldranglijst en de andere rankingen. De winnaar van de European Darts Open 2024 gaat uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Open 2024

Zaterdag 22 juni

Tweede ronde

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Gian van Veen v Andy Baetens

Stephen Bunting v Kevin Troppmann

Damon Heta v Dom Taylor

Ryan Searle v Daryl Gurney

Chris Dobey v Jeffrey de Graaf

Dave Chisnall v Luke Woodhouse

Ross Smith v Callan Rydz

Ricardo Pietreczko v Kevin Doets

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties