Raymond van Barneveld met zwaarbevochten zege op Krzysztof Ratajski naar tweede ronde in Leverkusen

Raymond van Barneveld heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de tweede ronde op de European Darts Open in Leverkusen. Na een enorm gevecht versloeg hij Krzysztof Ratajski met 6-5.

Ratajski begon de wedstrijd met het houden van zijn eigen leg, alvorens Van Barneveld de stand met een 16-darter weer op 1-1 bracht. 'Barney' plaatste daarna een break via dubbel 5, maar raakte deze break ook meteen weer kwijt in de vierde leg. Ratajski gooide daarna 112 uit uit om op een 3-2 voorsprong te komen.

De gelijkmaker kwam in de zesde leg na een 71 check-out van de Hagenaar. Ratajski kwam daarna ook weer met een goede finish, want met een 85 finish werd het 4-3 in het voordeel van de Pool. Van Barneveld trok de stand wederom gelijk, ditmaal met een 13-darter.

Beide mannen hielden daarna opnieuw hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Toen kwam het slippertje van Ratajski, die niet in vijf beurten uit was. Van Barneveld strafte dit genadeloos af met een 64 finish voor de winst.

Owen Bates wist zich voor de tweede ronde van dit toernooi te plaatsen door Joe Cullen met 6-4 te verslaan. Het sleutelpunt zat al in de eerste leg, waarin Bates 84 uitgooide om Cullen direct te breaken.

Dat bleek uiteindelijk de enige break van de wedstrijd. Met een 105 finish verdubbelde Bates de voorsprong en daarna hield de 21-jarige darter telkens zijn eigen legs om zijn plek in de volgende ronde te bemachtigen.

De openingswedstrijd van de avondsessie werd gewonnen door Kevin Trappmann. De Duitse qualifier rekende na een beslissende leg af met Benjamin Pratnemer uit Slovenië.

Het was geen hoogstaand duel tussen de Duitser en de Sloveen, want de gemiddeldes waren respectievelijk 78 en 80. Pratnemer kwam op een 4-0 voorsprong, maar zag Trappmann kwam terug tot 4-4. Daarna volgden nog twee breaks, alvorens Trappmann in de laatste leg 167 uitgooide terwijl Pratnemer op 32 stond te wachten.