Dimitri van den Bergh wint met 109 gemiddeld op European Darts Open

De openingsdag in Leverkusen is afgesloten met zeges voor Michael Smith, Luke Woodhouse, Dirk van Duijvenbode en Dimitri van den Bergh, die doordrongen naar de laatste 32 op de European Darts Open.

Van Duijvenbode speelde een haast foutloze wedstrijd op de dubbels tegen Gabriel Clemens. Met een finishpercentage van 86 procent gaf hij de Duitser met 6-3 het nakijken. Een belangrijk moment in de wedstrijd was de vierde leg, waarin Van Duijvenbode een 142 finish gooide voor een break. Met verder twee 13-darters en een 75 finishk kwam de 6-3 eindstand op het scorebord.

Klik hier voor LIVE SCORES van de European Darts Open 2024

Van den Bergh speelde een uitstekende wedstrijd tegen Ryan Meikle. 'The Dreammaker' produceerde een gemiddelde van 109.45 en ging ook nog 6/7 op de dubbels. Het leidde tot een 6-1 overwinning op de Engelsman. Van den Bergh sloot de wedstrijd bovendien fraai af met een 11-darter.

Smith versloeg James Wade in een spannende clash. Hij overleefde een matchdart op de bull van Wade nadat hij er zelf 108 miste voor de wedstrijd. Hij kwam over de finishstreep na die gemiste matchdart terwijl Wade zo dichtbij was om 'Bully Boy' een vroeg verlies toe te brengen. Smith gaat het in de tweede ronde opnemen tegen oud-wereldkampioen Rob Cross.

Luke Woodhouse had het een stuk eenvoudiger. Hij rekende na een prima wedstrijd af met Mike de Decker. 'The Shed' noteerde een gemiddelde van 97 en een finishpercentage van 33 procent om De Decker met 6-3 te verslaan. De dubbels waren de achilleshiel van de Belg, met een finishpercentage van slechts 17 procent. Voor Woodhouse wacht Dave Chisnall bij de laatste 32.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties