Bingo voor Cross op European Darts Grand Prix: eerste toernooizege ooit op de European Tour

Rob Cross heeft zondagavond de European Darts Grand Prix op zijn naam geschreven. De 32-jarige Engelsman was in de finale in Sindelfingen met 8-6 te sterk voor titelverdediger Luke Humphries.

De eerste vier legs werden telkens gewonnen door de speler die aan de leg mocht beginnen. Maar dan was het Cross die via dubbel 18 met een 10-darter door de leg van Humphries brak. Humphries liet echter zijn tanden zien en brak met een 86-finish meteen terug om de bordjes bij 3-3 opnieuw in evenwicht te hangen.

De volgende legs werden netjes verdeeld, maar bij 4-4 brak Cross opnieuw door de leg van Humphries en wat later won hij ook zijn eigen leg om zo op een 6-4 voorsprong te komen. Humphries toonde echter opnieuw veerkracht en met een 11-darter bracht hij de stand terug tot 6-5.

Cross imponeerde vervolgens niet op zijn eigen leg, maar ook Humphries liet het na om stevig te scoren en zo kon 'Voltage' via dubbel 3 toch de leg winnen. Cross had nu nog slechts één leg nodig voor de zege, maar Humphries won zijn eigen leg en zo mocht Cross het bij 7-6 op zijn eigen leg proberen uit te gooien.

Beide heren begonnen bijzonder aarzelend aan die veertiende leg, en nadat Humphries een 167-finish op de bull zag stranden was het Cross die met een 72-finish het laken naar zich toe trok.

Voor Cross betekent deze titel zijn eerste toernooizege (in negen finales) ooit op de European Tour. Eerder dit jaar won hij ook al een Players Championship. Voor Humphries is het dit jaar al de vierde nederlaag in een finale op de European Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties