"Blij dat ik door ben, maar er zit nog veel meer in de tank" - Michael van Gerwen door naar kwartfinales op Poland Darts Masters

Michael van Gerwen heeft zich makkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Poland Darts Masters. 'Mighty Mike' was in de openingsronde met 6-1 te sterk voor de Tsjech Karel Sedlacek.

Van Gerwen, die het toernooi vorig jaar won door in de finale Dimitri Van den Bergh te verslaan, haalde ruim 95 gemiddeld. De Vlijmenaar gooide in de eerste leg 115 uit en wierp daarna een 17-darter in de tweede leg. Met een 14-darter en een 18-darter werd de voorsprong daarna verdubbeld naar 4-0. Sedlacek kreeg in de vijfde leg een kans om op het scorebord te komen, maar de Tsjech miste de bullseye. Van Gerwen raakte vervolgens tops om de stand op 5-0 te brengen. Sedlacek wierp daarna een 11-darter om toch nog een leg te pakken, alvorens Van Gerwen de eindstand met een 72 finish op 6-1 bepaalde.

"Het was een degelijke prestatie, al voel ik dat er nog veel meer in de tank zit. Vanavond was het nog wat wisselvallig, dat is dus zeker nog een werkpuntje voor het vervolg van dit toernooi. Maar uiteindelijk is zo'n eerste wedstrijd op een toernooi altijd moeilijk, eigenlijk telt dan gewoon alleen de overwinning", zegt hij.

De 35-jarige Nederlander komt net terug van een vakantie in de Verenigde Staten. "Na de US Darts Masters ben ik doorgereisd naar Las Vegas om nog wat vakantie te nemen. Het heeft me zeker deugd gedaan om even weg te zijn in aanwezigheid van mijn familie. Deze week heb ik aan de twee Players Championships deelgenomen om opnieuw in het goede ritme te komen. Daardoor kijk ik met vertrouwen uit naar dit toernooi."

"Blij dat ik door ben, maar er zit nog veel meer in de tank" - Michael van Gerwen door naar kwartfinales op Poland Darts Masters

Geweldig publiek

Er worden dit weekend in totaal maar liefst 16000 fans verwacht in de PreZero Arena in Gliwice. "Het is geweldig dat de sport hier zo populair is", zegt Van Gerwen. "Al waren ze vanavond nogal rustig, het mag best nog wat luider'', lacht hij.

"Het is sowieso geweldig voor darts in Oost-Europa dat er zoveel fans op afkomen. Uiteindelijk moet dat het doel zijn om steeds meer toernooien te gaan organiseren buiten Groot-Brittannië. De PDC doet uitstekend werk om de markt steeds te vergroten en ervoor te zorgen dat onze sport blijft groeien."

Van Gerwen neemt het vanavond in de kwartfinales op tegen Boris Krcmar. De Kroaat was in de eerste ronde verrassend met 6-4 te sterk voor Nathan Aspinall.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties