Speelschema kwartfinales Poland Darts Masters 2024 met onder meer Michael van Gerwen, Luke Littler en Luke Humphries

Nog acht spelers zijn in de race voor de titel bij de Poland Darts Masters 2024 in Gliwice. Van de acht PDC-sterren in Polen wisten er zeven voorbij de eerste ronde te komen. Enkel Nathan Aspinall struikelde over één van de Oost-Europese toppers.

Het lukte Boris Krcmar om Aspinall te verrassen. De Kroaat boog een 3-2 achterstand om in een 6-4 overwinning en verdiende daarmee een clash met titelverdediger Michael van Gerwen op zaterdagavond. De 35-jarige Vlijmenaar won vrijdagavond probleemloos met 6-4 van Karel Sedlacek. Dit is de vierde kwartfinale van de avond.

De eerste kwartfinale gaat tussen Luke Littler en Peter Wright. Laatstgenoemde had aan een gemiddelde van 81.98 voldoende om Jacek Krupka met 6-0 te verslaan. Littler zegevierde met 6-4 tegen Adam Gawlas. Het wordt de vierde keer dit seizoen dat 'The Nuke' en 'Snakebite' tegenover elkaar staan. Littler won alle drie voorgaande confrontaties.

Vervolgens betreden Luke Humphries en Michael Smith het podium in de PreZero Arena. Humphries was Gyorgy Jehirszki met 6-1 de baas in de eerste ronde, en Michael Smith boekte een moeizame 6-4 zege op Radek Szaganski. De twee Engelsen troffen elkaar in het verleden al achttien keer. In de head-to-head leidt Humphries met 10-8.

Ook de derde wedstrijd van de avond is een Engels onderonsje. Die gaat tussen Stephen Bunting en Rob Cross, nadat zij in de eerste ronde te sterk waren voor respectievelijk Krzysztof Ratajski (6-1) en Sebastian Bialecki (6-1). De onderlinge balans biedt op voorhand weinig hoop voor Bunting, want die is met 11-3 in het voordeel van Cross.

In de vierde kwartfinale zijn het dus Van Gerwen en Krcmar die gaan bepalen wie de laatste halvefinalist wordt op de Poland Darts Masters. Later op de zaterdagavond worden de halve finales en finale gespeeld.

Format 

Eerste ronde: Best of 11 legs

Kwartfinale: Best of 11 legs

Halve finale: Best of 13 legs

Finale: Best of 15 legs

TV en livestream

De Poland Darts Masters wordt uitgezonden op Viaplay en PDC TV. Op vrijdag 14 juni om 19:00 uur gaat de eerste ronde van de Poland Darts Masters van start. In deze ronde nemen de acht PDC-toppers het op tegen acht spelers uit de Oost-Europese landen. Namens de PDC komen Luke Humphries, Michael Smith, Nathan Aspinall, Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Luke Littler en Stephen Bunting in actie.

De acht winnaars van de eerste ronde mogen een dag later terugkeren op het podium van de ProZero Arena in Gliwice. Dan worden achtereenvolgens de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld.

Verdeling prijzengeld

De prijzenpot voor dit evenement bevat 60.000 pond. Dit bedrag ligt bij alle reguliere World Series-toernooien gelijk. Alle deelnemers zijn verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld.

Dit bedrag loopt verder op bij het winnen van wedstrijden. De verliezend finalist incasseert een cheque van 10.000 pond, terwijl de winnaar van de Poland Darts Masters de hoofdprijs van 20.000 pond mee naar huis mag nemen. Het geldt telt overigens niet mee voor de PDC Order of Merit.

Er kunnen wel punten gepakt worden voor de World Series Order of Merit. Alle deelnemers aan een World Series-toernooi zijn verzekerd van één punt voor de World Series Order of Merit. Dit aantal stijgt naar drie punten bij het bereiken van de kwartfinales, en vervolgens naar vijf punten voor een halvefinaleplaats. De verliezend finalist ontvangt acht punten en de winnaar twaalf punten.

Speelschema Poland Darts Masters 2024

Zaterdag 15 juni (vanaf 19:00 uur)

Kwartfinale

Luke Littler v Peter Wright

Luke Humphries v Michael Smith

Rob Cross v Stephen Bunting

Michael van Gerwen v Boris Krcmar

Halve finale

Littler/Wright v Humphries/Smith

Cross/Bunting v Van Gerwen/Krcmar

Finale

Littler/Wright/Humphries/Smith v Cross/Bunting/Van Gerwen/Krcmar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties