Michael van Gerwen probleemloos naar kwartfinales op Poland Darts Masters

Michael van Gerwen heeft zich probleemloos bij de laatste acht geschaard op de Poland Darts Masters in Gliwice. De Nederlandse titelverdediger stond slechts één leg af tegen Karel Sedlacek.

Van Gerwen gooide in de eerste leg 115 uit en wierp daarna een 17-darter in de tweede leg. Met een 14-darter en een 18-darter werd de voorsprong daarna verdubbeld naar 4-0.

Sedlacek kreeg in de vijfde leg een kans om op het scorebord te komen, maar de Tsjech miste de bullseye. Van Gerwen raakte vervolgens tops om de stand op 5-0 te brengen. Sedlacek wierp daarna een 11-darter om toch nog een leg te pakken, alvorens Van Gerwen de eindstand met een 72 finish op 6-1 bepaalde.

Peter Wright had geen kind aan televisiedebutant Jacek Krupka, die bij zijn eerste grote optreden een gemiddelde van slechts 64.91 liet noteren. De Pool kreeg tegen 'Snakebite' toch nog zes kansen om een leg te pakken, maar wist deze niet te verzilveren.

Vier van deze kansen kwamen al in de eerste leg. Deze leg ging uiteindelijk met een 23-darter naar Wright. In de tweede leg kreeg Krupka nog eens twee kansen op legwinst, maar ook deze kansen gingen in rook op. Met een tweede 23-darter op rij verdubbelde Wright zijn voorsprong.

Een 19-darter volgde in de derde leg, alvorens Wright met een 15-darter in de vierde leg voor het eerst een fatsoenlijke leg produceerde. De Schot leek eindelijk zijn range te hebben gevonden en besloot de wedstrijd met nog twee 15-darters voor een 6-0 overwinning.

Het World Series-toernooi in Polen is het vijfde toernooi van het seizoen op het World Series-circuit. In januari schreef Luke Littler de Bahrain Darts Masters op zijn naam, terwijl Michael van Gerwen de eindzege pakte op de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

Rob Cross veroverde de titel begin juni op de US Darts Masters in New York, en Gerwyn Price toonde zich de beste op de Nordic Darts Masters in Kopenhagen. Later dit jaar worden er ook nog World Series-toernooien gespeeld in Australië en Nieuw Zeeland, alvorens de World Series Finals van 13 tot en met 15 september plaatsvinden in Amsterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties