Boris Krcmar stunt tegen Nathan Aspinall op Poland Darts Masters; Michael Smith en Rob Cross winnen wel

Rob Cross, Boris Krcmar en Michael Smith zijn de eerste drie mannen die zich hebben geplaatst voor de laatste acht op de Poland Darts Masters in Gliwice. Krcmar was vrijdagavond verantwoordelijk voor de eerste stunt van het toernooi.

Krcmar zorgde voor de eerste uitschakeling van één van de PDC-sterren door Nathan Aspinall huiswaarts te sturen. Aspinall wist aanvankelijk nog een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong, maar werd in de zevende leg wederom gebroken door een fraaie 78 finish van zijn Kroatische tegenstander. Met een 70 check-out in de tiende leg zette Krcmar uiteindelijk een 6-4 eindstand op het scorebord.

Smith voorkwam dat hij in het kielzog van Aspinall kon afdruipen op de Poland Darts Masters. 'Bullyboy' kwam 3-4 met een break achter in zijn partij tegen Radek Szaganski. Smith brak hem in de achtste leg gelijk terug met een 15-darter en heroverde de voorsprong met een 14-darter in de negende leg. Met een 16-darter plaatste de Engelsman zich vervolgens voor de kwartfinales.

Cross had geen enkele moeite om Sebastian Bialecki op de pijnbank te leggen. Hij brak zijn Poolse tegenstander direct in de eerste leg met een 156 finish en liep daarna uit naar een 4-0 voorsprong met verder nog een 75 check-out. Cross miste daarna één kans op 5-0, waarna Bialecki met een 16-darter aantekende voor de 4-1. De zesde leg was de minste van de partij. Eerst waren er drie missers op de dubbels van Cross en daarna twee van Bialecki. Het was 'Voltage' die met een 20-darter 5-1 wist te maken. Daarna sloot de oud-wereldkampioen de partij af met een 100 finish.

Het World Series-toernooi in Polen is het vijfde toernooi van het seizoen op het World Series-circuit. In januari schreef Luke Littler de Bahrain Darts Masters op zijn naam, terwijl Michael van Gerwen de eindzege pakte op de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

Rob Cross veroverde de titel begin juni op de US Darts Masters in New York, en Gerwyn Price toonde zich de beste op de Nordic Darts Masters in Kopenhagen. Later dit jaar worden er ook nog World Series-toernooien gespeeld in Australië en Nieuw Zeeland, alvorens de World Series Finals van 13 tot en met 15 september plaatsvinden in Amsterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties