''Omarm het gevoel dat ik nu wereldkampioen ben'' - Luke Humphries met andere status gearriveerd in Polen voor World Series-toernooi

Luke Humphries is één van de PDC-sterren die dit weekend in actie komt op de Poland Darts Masters in Gliwice. Het is voor 'Cool Hand Luke' meteen een uitgelezen kans om een eerste World Series-titel te winnen.

Op het palmares van Humphries prijken Players Championship-titels, Euro Tour-titels, major-titels en sinds januari ook de wereldtitel. Een World Series-titel heeft de Engelsman echter nog niet gewonnen. Bij zijn vorige negen deelnames aan World Series-toernooien stond de nummer één van de wereld zelfs nog niet eens in de finale.

De voorbije weken maakte Humphries zijn opwachting bij de World Series-toernooien in New York en Kopenhagen. Bij beide toernooien strandde Humphries in de halve eindstrijd tegen Rob Cross.

"Ik hoop dat ik dit weekend mijn A-game kan laten zien. Er rusten veel meer verwachtingen op mijn schouders dan vorig jaar, maar ik omarm het gevoel dat ik nu wereldkampioen ben'', zegt Humphries in een vooruitblik op pdc.tv.

De 29-jarige darter was er vorig jaar ook bij toen de PDC voor het eerst een toernooi in Polen organiseerde. Toen verloor Humphries in de kwartfinales met 6-2 van een ontketende Michael van Gerwen.

"Dit is een geweldig toernooi om bij betrokken te zijn en ik ben erg blij om hier te zijn. Vorig jaar was een groot succes en ik weet zeker dat het dit jaar ook een groot succes wordt. De fans waren absoluut geweldig in Warschau en nu spelen we in een nog grotere arena. Ik verwacht dat de sfeer nog beter zal zijn.''

Humphries gaat het in de eerste ronde opnemen tegen György Jehirszki uit Hongarije. Jehirszki wist zich via een kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Poland Darts Masters en gaat zijn televisiedebuut maken.

De onervarenheid bij Jehirszki is voor Humphries echter geen reden om hem te onderschatten. ''Ik weet niet veel over Gyorgy, maar hij zit niet voor niets in dit toernooi, dus ik neem hem niet lichtvaardig op'', aldus de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties