Luke Littler gaat nieuwe ervaring opdoen in Polen: ''Ander publiek en ander podium''

Luke Littler keert vrijdagavond weer terug op het World Series-circuit, nadat hij afgelopen weekend de Nordic Darts Masters moest missen door een geplande familievakantie in Orlando.

Deze week is 'The Nuke' wel van de partij op de Poland Darts Masters in Gliwice. Bij dat evenement gaat Littler het in de eerste ronde opnemen tegen het Tsjechische talent Adam Gawlas.

Het is niet de eerste keer dat de twee spelers elkaar treffen op een groot podium. Littler en Gawlas stonden in 2023 tegenover elkaar op de UK Open. Toen won Gawlas en uiteindelijk zou de Tsjech de halve finales halen van dat major-toernooi.

''Het zou sowieso een moeilijke wedstrijd worden, tegen wie ik ook zou spelen. Ik denk dat het een heel sterk deelnemersveld is en ik weet waar Adam toe in staat is'', zegt Littler in aanloop naar het duel met Gawlas.

Inmiddels heeft Littler wel een andere status gekregen ten opzichte van de vorige ontmoeting met Gawlas. De 17-jarige Engelsman haalde de finale van het WK Darts, won de Premier League Darts en heeft een enorme mediahype voor de dartssport laten ontketenen.

"De overwinning in de Premier League was een enorm succes voor me. Die is nu binnen en ik focus me nu op dit weekend in Polen. Dat wordt weer een mooie ervaring voor mij met een ander publiek en ander podium. Ik kijk ernaar uit. Ik speel graag voor grote mensenmassa's, dus hopelijk kan ik een show voor ze opvoeren en winnen'', aldus Littler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties