''Natuurlijk ga ik winnen, anders was ik thuis gebleven'' - Michael van Gerwen vol vertrouwen op titelprolongatie op Poland Darts Masters

Michael van Gerwen is als titelverdediger afgereisd naar Gliwice, waar op vrijdag en zaterdag de Poland Darts Masters wordt gespeeld. De Vlijmenaar heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn titel kan prolongeren op dit World Series-toernooi.

De eerste editie van de Poland Darts Masters in 2023 werd overtuigend gewonnen door Van Gerwen. 'Mighty Mike' speelde destijds één van zijn beste toernooien ooit. Nadat hij in de eerste ronde met 6-3 van Adam Gawlas had gewonnen, noteerde hij een gemiddelde van 110.79 per beurt in zijn gewonnen kwartfinale tegen Luke Humphries (6-2).

In de halve eindstrijd boekte Van Gerwen een 7-3 zege op Michael Smith met een moyenne van 104.02. In de finale werd Dimitri van den Bergh met 8-3 kansloos gelaten. Van Gerwen wierp in deze finale een gemiddelde van 113.22.

''Natuurlijk ga ik winnen, anders was ik thuis gebleven'', zo sprak Van Gerwen zelfverzekerd in een vooruitblik op de website van de PDC. ''Ik heb er vorig jaar van genoten om in Polen te spelen en ik had een goed resultaat. Waarom zou ik dit jaar niet hetzelfde kunnen doen? Elk toernooi waar ik aan deelneem wil ik winnen. Daar ben ik volledig op gefocust.''

Bij de loting voor de Poland Darts Masters werd Van Gerwen gekoppeld aan Karel Sedlacek. De Tsjech is één van de vijf Tour Card-houders uit Oost-Europa. Sedlacek beschikt al over de nodige podiumervaring, want hij deed in het verleden al mee aan vijf wereldkampioenschappen.

Van Gerwen onderschat zijn Tsjechische tegenstander dan ook niet. ''Ik heb een lastige eerste ronde tegen Karel'', vervolgt de drievoudig wereldkampioen. ''De Oost-Europese spelers worden elke keer beter. Ik denk dat het hier een hele sterke line-up aan de start staat en ik kijk er naar uit om te spelen.'' Het duel tussen Van Gerwen en Sedlacek wordt op vrijdagavond gespeeld en is ingepland als vijfde wedstrijd van de avondsessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties